fbpx

Thai mad

Thai mad er internationalt kendt for deres stærke chiliretter, eksempelvis Som Tam (en stærk papaya salat). Foretrækker du det mildt, hedder det pet nid noy, mens meget stærkt, hedder pet mak mak.

Den ideelle thailandske mad er en harmonisk sammenblanding mellem fem smags varianter: sur, sød, salt, bitter og krydret. Friske urter og krydderier er kernen i Thai mad samt fermenteret fiskesauce, som anvendes i næsten alle retter og erstatter salt. Det oprindelige Thai køkken afspejler en livsstil ved vandet, med mange fisk og skaldyrs retter.

Et Thailandsk måltid spises oftest i fællesskab hvor der bestilles mange forskellige retter der deles indbyrdes. Retter serveres i mindre portionstørrelser så alle kan nyde kombinationen af Thai retter.

Et bombardement af smagsoplevelser

Når Thai’er mødes, spørger de ofte hinanden, “Har du spist endnu?” ( kin khao rue yang) . Der er ingen tvivl om at mad spiller en stor rolle i Thailand.

Gadekøkkener tilbyder spændende og velsmagende spiseoplevelser. Oplev Thailands fantastiske markeder, streetfood, snacks og lokale specialiteter. En af de bedste ting ved at bo i Thailand er den lokale mad. Det er ikke kun lækkert, men det er også billigt. Faktisk kan du finde det på næsten ethvert gadehjørne på ethvert tidspunkt af dagen eller natten. Man kan få en god portion af Pad Thai til under 8kr.

Lokal gade mad har et stort udvalg af lækre og billige måltider. Spisning på gaden giver et indblik i thailandsk madlavningstradition og er en god måde at opleve den lokale kultur.

Der er et stort udvalg af tropiske frugter som durian, guava, mango, mangosteen, banan, appelsin, rambutan, kokosnødder og lychee.

Dansk mad i Thailand

en-dansker hua hin
stjerne skud hua hin

Hua Hin er eksempelvis en af Thailands største feriesteder for danskere, med hundredvis der er bosat i og omkring Hua Hin. Der er fokus på sikkerhed, og kriminaliteten er lavere i denne strandby, som nok hænger sammen med, at det var kongens foretrukne by.

Med alle de danskere der har bosat sig, og som måske er erhvervsdrivende her, er der rigeligt med danske restauranter, som mange gange også fungerer som et mødested for de lokale. Det er nemt at finde klassiske danske retter og af og til en gang stegt flæsk eller udvalg af bl.a. dansk smørrebrød.

wiener-salat hua hin